In ceea ce priveste productia de incaltaminte , schimbarile care s-au facut in cursul anilor au fost determinate de cerintele pietei si de resursele financiare disponibile pentru investitii.

Intre anii 1991 –1994 activitatea de confectii era reprezentata prin confectiile textile , respectiv echipament de protectie.

Activitatea de confectii incaltaminte a demarat in anul 1994 cand in prima faza s-a implementat tehnologia necesara pentru croit si cusut iar in a doua faza cea pentru montaj.

Perioada urmatoare a facut ca intreaga productie de pantofi executata in cadrul activitatii de confectii incaltaminte sa fie expediata in proportie de 100% pe piata din Italia.

Pana in anul 2001 s-a executat incaltaminte de femei , barbati si copii pentru firmele SIXMAR , EUROFLEX , CARMENS .

Tot in anul 2001 societatea a procedat la dotarea cu utilaje noi specifice productiei de incaltaminte de tip sport, respectiv ski fond produs finit pentru firma SALOMON FRANTA si ATOMIC AUSTRIA. In paralel la schimbari de stagiune a produs si sosoni pentru incaltaminte clapari si role.

Din anul 2005 S.C.WITEXT.S.A. a inceput colaborarea cu firma GEOX pentru productia de fete incaltaminte ( croit + cusut ).

Din octombrie  2007 S.C.WITEXT.S.A. a inceput colaborarea cu firmele SPORT SAG SRL. , BONTIMES SRL si FRONT LINE EUROFLEX SRL pentru productia de fete incaltaminte piele.

Incepand cu anul 2009 si pana in 2013 S.C.WITEXT.S.A. a colaborat cu firmele ROSSIGNOL-LANGE pentru productia de clapari si ski-fond. In aceeasi perioada s-a inceput colaborarea si cu S.C. NEW ECLIPSA SHOES S.R.L. pentru productia de fete incaltaminte Hogan.

In cursul anului 2014 societatea S.C.WITEXT S.A. a extins colaborarea si cu firma SCARPA tot pentru productia de fete incaltaminte.

In momentul de fata societatea are incheiate contracte cu S.C. NEW ECLIPSA SHOES S.R.L. si cu S.C. GRIFF SHOES S.R.L colaborand indirect cu firmele HOGAN, VICINI (GIUSEPPE ZANOTTI) pentru productia de fete incaltaminte.

Capacitatea de productie este determinata de complexitatea produsului.    

  • 200 – 300 per. Incaltaminte de piele (complexitate ridicata) per linie
  • 300 – 400 per. incaltaminte de piele (complexitate medie) per linie

S.C.WITEXT S.A. dispune de trei linii de cusut si o linie de croit-pregatit.